Seglarmöte lördagen 28:e Mars kl 11-12

Jonas Malmsten Uncategorized Leave a Comment

Plats: DBKs (nyrenoverade) klubbstuga, askfatshamnen.

DBK-segling bjuder till ett första seglarmöte 2015 för alla som seglar (eller vill segla) i dalaröområdet.

Untitled4

Våren 2014 skapades DBK-segling, en sektion för segling inom DBK. Under det första året 2014 har verksamheten fortgått i samma linje som tidigare år med seglarskola, barnsegling, några C55-regattor osv. Nytt för 2014 är att den grupp vuxna och ungdomar som kappseglar C55 aktivt varit flera än tidigare. Verksamheten under säsongen har utvecklats mot mer renodlat ”klubb-verksamhet”. Istället för att klubben mot betalning ordnar segelaktiviteter under vår och höst fokuserar vi på att få fler aktiva medlemmar som själva driver de seglingsaktiviteter som man vill och klarar att hålla i. Att få medlemmar som seglar tillsammans är nu i fokus och att tillhandahålla aktiviteter till ”icke-medlemmar” är nerprioriterat (med undantag för sommarseglarskolan). Vi tar in tränare och coacher efter behov.

Sommarseglarskolan kör som sagt på som vanligt och det är fortsatt fokus och prioritet att ha en konkurenskraftig seglarskola som lockar så många barn som möjligt, framför allt från Stockholmsområdet och från de som vistas på Dalarö på sommaren.

Varför detta möte?

Under 2015 ska vi inom DBK-segling samla upp alla DBK-medlemmar som seglar aktivt och också rektytera nya medlemmar. Vi har nu möjlighet att skapa och etablera vår roll och tillvaro och det är därför viktigt att nu prata med alla som seglar i Dalarös omnejd; DBK-medlemmar, DBK-segling-medlemmar, barn som har gått (eller vill gå) seglarskola, barnsegling eller träning, boende och sommarboende på Dalarö osv.

Vi tar en timme till att prata ihop oss om vad vi har för viljor och planer för seglingen 2015 och diskuterar hur vi tillsammans gör DBK-segling till en platform och “klubb” som kan främja och vara knutpunkten för all segling på Dalarö.

Så vi ser detta som ett informellt informations- och diskussions-möte för alla och går igenom följande:

  • Representanter från DBK-seglings styrelse berättar kort om sektionens nuvarande status och situation, planerna för 2015 och för framtiden.
  • Medlemmar och övriga seglare delar med sig av sina planer och viljor för seglingen 2015. Allt som har beröring på segling, Dalarö eller DBK är av intresse, inte bara medlems- och klubb-frågor.
  • Vi diskuterar tillsammans hur vi kan samarbeta i allt detta och vad vi kan göra tillsammans, samt specifikt vad DBK-segling bör ta för roll och sätta för mål 2015.Vi hoppas ni prioriterar detta möte och är med och utvecklar samarbetena runt seglingen på Dalarö!

    Har ni frågor så ring Jonas Malmsten på 073-5309199.
Jonas MalmstenSeglarmöte lördagen 28:e Mars kl 11-12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *