Dalarö seglarskola 2021


Det finns fortfarande platser kvar på årets Seglarskola! 

  • Nybörjarkurs Vuxen 18-20:e juni 
  • Nyhet! – Seglarskola Ungdom 13-16 år v. 25
  • Seglarskola 8-12 år: v. 26, 27, 28 och 32 
  • Vindsurfing ungdomar 12-19 år: v. 30, 31 
  • Fortsättningskurs vuxen: 6-8 aug. 

Välkommen till skärgårdsidyllen Dalarö. Du kan se fram emot en kul vecka tillsammans med andra seglings- och vindsurfingintresserade ungdomar. Du lär dig grunderna i segling och/eller vindsurfing – eller bygger på dina kunskaper ytterligare. Ledarna är alla vana i att utbilda och brinner för att sprida kunskapen i segling och vindsurfing vidare.

Seglarskolan pågår måndag till fredag (v25 mån-tors) och är ett dagläger mellan kl. 09-16. Sista kursdagen avslutas med diplomutdelning med start kl. 15. Alla behöver ta med matsäck som äts gemensamt förutom en av dagarna då man åker ut till någon ö och grillar.

Vindsurfingskolan är för dig mellan 12 och 19 år. Den pågår precis som seglarskolan måndag till fredag och är ett dagläger mellan kl. 09-16. Sista kursdagen avslutas med diplomutdelning med start kl. 15. Vi kommer att vara kvar i Askfatshamnen alla dagar för att få så mycket vindsurfing som möjligt så matsäck medtages för samtliga fem dagar.

Kurserna är öppna för alla oavsett förkunskaper och individanpassas på plats.

Alla deltagare behöver kunna simma 200 meter och flytväst är obligatoriskt.

Segling – För dig som är nybörjare

Målet för eleverna är att klara kraven för Svenska Seglarförbundets bronsmärke. Det innebär bl.a. att eleven ska kunna hantera båten. Under kursen lär sig eleven att rigga, båtens delar, sjösäkerhet, de olika seglingssätten, tilläggning och de vanligaste knoparna i roliga och lekande övningar. Eleverna ges ordentligt med tid att “prova på”. Kurserna genomförs i mindre grupper, där varje grupp har var sin instruktör som följer gruppen under hela veckan.

Segling – För dig som seglat tidigare

Eleven får stärka sina tidigare kunskaper samtidigt som de får lära sig grunderna i trim, grundläggande väjningsregler, stagvända och gippa med flyt samt introduceras för starter. Efter genomförd fortsättningskurs ska eleven uppnå kraven för svenska seglarförbundets silvermärke.

Vindsurfing – Nybörjar- och fortsättningskurs

Under två veckor i sommar erbjuds även möjligheten att lära sig – eller att utveckla sin – vindsurfing! Oavsett om eleven är nybörjare i vindsurfing eller har vindsurfat tidigare kommer de att både kunna ha kul på vattnet och utveckla sin vindsurfing.

Vi använder utrustning från Kona Windsurfing (mer info på www.konawindsurfing.com) med lättseglade brädor och segel i olika storlekar. Utrustningen är stabil och enkel att använda, perfekt att lära sig teknik på, fungerar i alla vindar och gör så att eleven snabbt kan utveckla sina färdigheter.

Eleven kommer att få lära sig att rigga ett segel och förbereda utrustningen inför vindsurfingen, balans och position på vindsurfingbrädan, de olika seglingssätten samt hur de seglar samt vänder vindsurfingbrädan genom slag och gippar. Vi kommer att varva teori på land med mycket tid på vattnet och roliga övningar.

Om vinden uteblir kan vi även erbjuda paddling på SUP (StandUpPaddleboard)-brädor som alternativ. Att träna balans på en SUP-bräda är både kul och något som vi har nytt av för vindsurfingen.

Kursen genomförs i mindre grupper (max 6 deltagare) och två instruktörer följer gruppen under hela veckan. All utrustning ingår.

Vuxenkurs i C55

Då vi märkt ett stort intresse för segling även hos vuxna har vi startat helgkurser i C55 med erfarna ledare.
I år erbjuder vi följande kurser:

18-20 juni nybörjarkurs
6-8 augusti fortsättningskurs

Tider:
fredag kl. 13-20 (kvällen avslutas med middag)
lördag kl. 10-18
söndag kl. 10-14

Är du vuxen och vill lära dig – eller utveckla din – vindsurfing? Hör gärna av dig till info@dalarosurfpoint.se så kan vi även erbjuda vindsurfingkurs för vuxna.

Vill du veta mer?

Kontakta oss på seglarskolan@dbksegling.se.

För frågor specifikt om vindsurfingen, kontakta gärna info@dalarosurfpoint.se. 

adminDalarö seglarskola 2021